У Вінниці на релокованих підприємствах створили понад 500 робочих місць

Новини Вінниці / У Вінниці на релокованих підприємствах створили понад 500 робочих місць

Понад 105 переселених суб'єктів господарської діяльності вже працює у Вінниці. На їх базі створені понад 500 нових робочих місць, де задіяні вінничани та вимушені переселенці. Більшості з підприємств доводиться все розпочинати «з нуля».

Про одне з таких релокованих підприємств розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. Бізнес переїхав з окупованого Мелітополя, і за півтора місяця відновив роботу на новому місці – на площах ПрАТ «Маяк». Це велика дистриб'юторська фірма, яка має в асортименті побутову техніку та інструменти для будівництва та ремонтів - викрутки, плоскогубці, пилки, молотки, зубила тощо.

«Переселений бізнес адаптувався до нових умов, люди облаштувалися в новому приміщенні, мають вже абсолютно робочу атмосферу та розвивають свою професійну діяльність. На жаль, нічого з Мелітополя підприємцям вивезти не вдалося. Обсяги складських приміщень там були значно більші, відповідно і наповнення теж, - розповідає Андрій Очеретний. - Люди виїжджали на свій страх і ризик: хто через зелені коридори, хто через околиці - це десятки рашистських блокпостів та надважких перевірок. Сюди змогли приїхати 12 родин з Мелітополя, які вже працюють на рідному підприємстві».

Нині тут працюють понад 40 людей, серед яких є і вінничани - збирають, пакують та адресно відправляють замовникам зазначені товари.

«Крім того, релокований бізнес вже налагодив роботу з основними зарубіжними постачальниками та почав співпрацювати з вінницьким підприємством «Плазматек». Будемо сподіватися, що і ця співпраця стане ще однією частинкою у великому механізмі, який працює на нашу Перемогу!», - додав він.

Олеся Рудницька

3 серпня, 2022