У Вінниці на порушників правил паркування чатують не лише інспектори, але й небайдужі городяни

Новини Вінниці / У Вінниці на порушників правил паркування чатують не лише інспектори, але й небайдужі городяни

У Вінниці серйозно взялися за боротьбу із водіями, які паркуються із порушеннями правил. У Вінницькій міськраді  створили відділ з паркування,  мапу з усіма парковками міста, а тепер і «телефони» довіри, на які можна звернутися, щоб повідомити про неправильно припарковане авто.

У Вінниці серйозно взялися за боротьбу із водіями, які паркуються із порушеннями правил. У Вінницькій міськраді створено відділ з паркування, мапу з усіма парковками міста, а тепер і «телефони довіри», на які можна звернутися, щоб повідомити про неправильно припарковане авто.

Зазначимо, що станом на середину 2019-го у Вінниці було зареєстровано 130 тисяч автівок, а у Вінницькому районі - ще близько 27 тисяч. Через ускладнення, які виникають на вулицях міста через хаотичне паркування, міськрада створила відповідний відділ.

Як повідомляє пресслужба міськради, з огляду на сучасні засоби комунікації, повідомити про неправильно припарковане авто можна не лише по телефону, але й через соціальні мережі та безкоштовні месенджери. До того ж сервіс дозволяє прикріпити фото авто, щоб мати беззаперечні докази, та й зловмисника покарати, якщо він вперто не хоче дотримуватись правил ПДР.

«Facebook, Viber, Telegram – через такі канали вінничани можуть спілкуватися з працівниками відділу з паркування, який створено при департаменті енергетики, транспорту та зв’язку. Жителі міста можуть повідомляти про неправильно припаркований транспорт, надсилати фотопідтвердження тощо. Також з інспекторами можна зв’язатись й за телефонами 57-53-16 або 094-877-53-16», - зазначено в інформації.

Нагадаємо, що у Facebook сторінка називається «Паркування Вінниця», аналогічні назви у Telegram та Viber. Відділ з паркування почав працювати на початку грудня. На сьогодні інспектори проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу із водіям щодо дотримання правил паркування транспортних засобів на вулицях обласного центру. Згодом на порушників ПДР накладатимуть протоколи про адміністративні стягнення.

Для зручності водіїв, на офіційному сайті міської ради створено мапу з усіма парковками міста.

Фото з Facebook