У Вінниці на поліцейського напав молодик з пляшкою. Суд залишив його під домашнім арештом

Новини Вінниці / У Вінниці на поліцейського напав молодик з пляшкою. Суд залишив його під домашнім арештом

У Вінниці ввечері 1 квітня компанія молодиків у людному місці розпивала спиртне. Коли до них підійшла група правоохоронців та зробила зауваження, той містянин, що тримав скляну пляшку вдарив нею правоохоронця. Чоловіка затримали. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні.

Як повідомляє пресслужба Вінницького міськсуду, правопорушення мало місце близько 21:30. Поліцейські та солдати Нацгвардії підійшли до незнайомців, один з яких тримав у руках відчинену скляну пляшку пива та пластикові стаканчики.

Старший спеціаліст-криміналіст сказав про адмінправопорушення та попросив у чоловіка з пляшкою документи, що посвідчують особу. Передавши свій паспорт працівнику поліції, незнайомець безпідставно висловлювати своє невдоволення законними діями поліцейського, а коли правоохоронець дістав телефон, щоб покликати колег, вдарив пляшкою того двічі по голові.

Пляшка розбилася на дрібні скляні уламки. Правоохоронець отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин волосистої частини голови та черепа.

У суді розглянули клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту хлопцеві, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк..

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

5 квітня, 2022