У Вінниці на оборону та безпеку додатково виділили 53, 3 млн

Новини Вінниці / У Вінниці на оборону та безпеку додатково виділили 53, 3 млн

Сьогодні, 24 листопада, на засідання сесії депутати Вінницької міськради ухвалили зміни до поточного бюджету громади. Зокрема на оборону та безпеку додатково спрямують 53,3 млн грн.

Як повідомляють у Вінницькій міськраді, кошти виділили за рахунок перерозподілу видатків. Згідно з рішенням, фінансування передбачено, зокрема, на закупівлю спецтехніки для військових низки частин Збройних сил України та бригад Національної гвардії, а також підсилення правоохоронних заходів.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, передусім керувалися потребами та запитами військових частин, які безпосередньо базуються на території громади.

«Виділяємо кошти на те, що необхідно для життєдіяльності безпосередньо військових частин, які базуються на території нашої громади, відповідно до їхніх запитів, – зазначив Сергій Моргунов. – Також спрямовуємо 20 млн грн на придбання безпілотників для військових частин та ще близько 20 млн грн нашій Нацгвардії на закупівлю спецобладнання, в тому числі для захисту неба над Вінницею. Крім того, в змінах та доповненнях до бюджету передбачено кошти у розмірі 10 млн грн на потреби наших спецпризначенців».

Поряд із тим, відповідно до ключових пріоритетів – стійкість та турбота, Вінниця продовжує активно впроваджувати пілотний проєкт «Помічник ветерана», головна місія якого підтримка Захисників та Захисниць й їхніх родин. Відтак, сьогоднішнім сесійним рішенням міська рада взяла на себе зобов’язання фінансувати роботу помічників ветеранів допоки Уряд шукає механізм виплати їм заробітних плат.

«У державі ще не передбачено алгоритму фінансування заробітної плати помічників ветеранів. Тож для того, щоб вони ефективно працювали, ми виділяємо відповідний ресурс», – повідомив мер.

Олеся Рудницька

24 листопада, 2023