У Вінниці на об’єктах будівництва та реконструкції будуть вказуватись джерела фінансування робіт

Новини Вінниці / У Вінниці на об’єктах будівництва та реконструкції будуть вказуватись джерела фінансування робіт

На черговому засіданні виконкому Вінницької міськради 13 січня очільник громади Сергій Моргунов дав доручення департаменту правової політики та якості опрацювати питання розміщення стендів з інформацією про джерела фінансування робіт на об’єктах будівництва та реконструкції. Також мають підготувати рішення щодо стандарту інформаційних стендів.

Зазначимо, під час засідання виконавчого комітету виносились на розгляд одразу декілька проектів рішень щодо надання дозволів департаменту комунального господарства та благоустрою на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капремонту різних об’єктів.

Зокрема, це реалізація одного з проектів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» у Стадниці - йдеться про майданчик для сімейного відпочинку і пікніків біля озера Яр, який має бути адаптований для потреб людей з інвалідністю. Також це облаштування пішохідного проходу під Київським мостом в рамках реалізації проєкту «Алея 12,7» (створення у перспективі прогулянкової алеї вздовж Бугу від облводоканалу до Сабарова). Крім того, проектування робіт з благоустрою біля річки Дьогтянець.

Під час обговорення цих питань Сергій Моргунов запитав головного архітектора міста Євгена Совінського про зміст інформаційних стендів біля таких об’єктів будівництва чи реконструкції. Совінський зазначив, що там міститься інформація про замовника і вартість робіт.

Очільник міста доручив департаменту правової політики та якості спільно із департаментами, які виступають замовниками таких робіт, відпрацювати питання змісту цих стендів, де окрім загальної інформації про замовника будівництва, генерального підрядника, який виконуватиме роботи, а також вартості робіт - обов’язково має вказуватись джерело фінансування. Адже якщо проєкт реалізується коштом платників податків Вінницької міської територіальної громади - то вінничани повинні про це знати.

До речі, ідея чудова. Сподіваємося, що у такий спосіб біля кожного будівництва з’являться «вивіски», де будуть вказані не лише назви програм високопосадовців, а й більш конкретні джерела фінансування.