У Вінниці на кладовищі поблизу Сабарова збираються будувати колумбарії

Новини Вінниці / У Вінниці на кладовищі поблизу Сабарова збираються будувати колумбарії

Після початку будівництва «сабарівського» кладовища у Вінниці жваво обговорювали потребу у створенні колумбарію та крематорію, адже місто постійно стикатиметься з дефіцитом місць для захоронень. Принаймні місця для урн мають з’явитися у найближчі три роки.

Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради 10 січня оголосив про тендер на роботи по 3-ій черзі будівництва кладовища по вул. Сабарівське шосе. Очікувана вартість закупівлі – 64,4 млн грн.

Як передбачається тендерною документацією, до 30 жовтня 2025 року має бути побудовано чотири колумбарії, облаштовано автостоянки та вуличне освітлення. Також передбачається будівництво туалету.

Нагадаємо, дві перші черги будівництва здійснювало місцеве ТОВ «Шляхбуд». Будівництво кладовища на Сабарівському шосе почали восени 2017 року, у жовтні 2021-го року вже було заповнено близько на 30%.

Колумбарій передбачається для захоронення померлих після кремації. Найближчий крематорій до Вінниці – у Києві. На рівні дискусії розглядається варіант з будівництва крематорію на території Якушинецької громади, хоча місцеві жителі вже виступали проти цієї ідеї.