У Вінниці на кількох вулицях фарбою зіпсували партійні білборди (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці на кількох вулицях фарбою зіпсували партійні білборди (ФОТО)

У Вінниці комусь не сподобалися борди політочної партії, яка кандидатом в президенти висунула Олександра Вілкула. В останній день січня у Вінниці представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували пошкоджені білборди політичної партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК – ПАРТІЯ МИРУ ТА РОЗВИТКУ». Фарбою облили рекламу від представників виборчого процесу на вулицях Замостянській та Стрілецькій.

У Вінниці комусь не сподобалися борди політичної партії, яка кандидатом в президенти висунула Олександра Вілкула. В останній день січня у Вінниці представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували пошкоджені білборди політсили «Опозиційний блок – партія миру та розвитку».

Фарбою облили рекламу політичної партії на вулицях Замостянській та Стрілецькій.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, політична партія є суб’єктом виборчого процесу на виборах Президента України, адже 25 січня 2019 року Постановою ЦВК № 104 від вказаної партії було зареєстровано кандидата на пост президента Олександра Вілкула.

«Проте пошкоджені білборди не містять прізвища або зображення кандидата від партії, тому матеріалами передвиборної агітації їх вважати не можна, отже за допомогою вказаних білбордів партія агітаційної діяльності за свого кандидата не здійснює, а формально лише популяризує свою діяльність. За таких обставин дії винних осіб не можна буде кваліфікувати як перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна за ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України.

В даному випадку власники рекламних конструкцій можуть звернутися до поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та в подальшому стягнути з винних осіб заподіяну шкоду», - зазначили в прес-службі мережі ОПОРА.

 

 

Новини Вінниці / У Вінниці на кількох вулицях фарбою зіпсували партійні білборди (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на кількох вулицях фарбою зіпсували партійні білборди (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на кількох вулицях фарбою зіпсували партійні білборди (ФОТО)