У Вінниці на двох ринках виявили «контрабандні» ялинки

Новини Вінниці / У Вінниці на двох ринках виявили «контрабандні» ялинки

У Вінниці під час перевірки екологами та поліцейськими місцевих підприємців на  наявність у них необхідних документів на торгівлю, а також - чи всі дерева чіповані, було виявлено факти порушень.

У Вінниці під час перевірки екологами та поліцейськими місцевих підприємців на наявність у них необхідних документів на торгівлю, а також - чи всі дерева чіповані, було виявлено факти порушень. Деякі потрапили на ринки обхідними шляхами.

Як стало відомо із сюжету UA:Вінниця, на двох вінницьких базарах перевіряюча група виявила факти торгівлі нечіпованими ялинками. На продавців були складені адмінпротоколи. Вони сплатять 510 гривень штрафу та промаркують свій товар.

Як каже головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду області Анатолій Мантюк:

«Перевіряємо сертифікат вміст радіоактивних речовин і на прибуття новорічних ялинок: де вони рубалися і де вони виписувалися. Є товаро-транспортна накладна, є чіпи - це вінницькі ялинки». 

Порушення зафіксували на Центральному ринку та біля ринку "Вишенька".  Рейди ялинковими базарами у Вінниці триватимуть до 31 грудня.

У свою чергу перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Ігор Осадчук повідомив:

«Всі ялинки, які реалізуються на ринках незалежно від того чи вони вирощені і реалізовані у вінницькій області чи вони завезені із інших областей України, повині мати відповідне маркування - це чіп, який має штрих-код, і цей код можна перевірити через систему ЛІАТС, і тоді ми можемо сказати чи законно вона зрубана».

Ірина Заіковата

27 грудня, 2019