У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)

У Вінниці відбулось урочисте відкриття унікального для України відділення екстреної медичної допомоги. Відомо, що дана новинка з’явилась на базі Вінницької обласної дитячої лікарні, що дозволить на базі відділення надати пацієнту забезпечено інтенсивну терапію та оперативні втручання за необхідності, а також провести діагностичні рентген- та ультразвукові дослідження, лабораторні обстеження. 

У Вінниці відбулось урочисте відкриття унікального для України відділення екстреної медичної допомоги. Відділення, що з’явилося на базі Вінницької обласної дитячої лікарні, дозволить надавати пацієнтам інтенсивну терапію та оперативні втручання за необхідності, а також провести діагностичні рентген- та ультразвукові дослідження і лабораторні обстеження. 

Як зауважив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у своєму вітальному слові, новостворене відділення дозволить у найкоротші терміни надавати медичну допомогу маленьким пацієнтам.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що Вінницька обласна дитяча клінічна лікарняі є показовим прикладом для всієї України, а якісна медична послуга – це не лише належні умови для роботи, а й потужний високопрофесійний колектив. Тому, питання збільшення рівня заробітних плат – першочергове.

В. Коровій також додав, що для проведення робіт зі створення даного відділення з обласного бюджету виділено 11 млн грн, за що щиро хоче подякувати депутатам та голові профільної комісії облради. Відкриття відділення екстреної медичної допомоги є "промовистим прикладом бюджетної децентралізації". 

Створення системи обласних комунальних некомерційних медичних підприємств дасть можливість закладу відійти від тарифної сітки та отримати управлінську і фінансову автономії. Коли реформа первинки реально запрацювала, перед нами постала проблема організації заробітних плат на вторинному, і, особливо, на третинному рівні. Наразі ми працюємо над підвищенням заробітних плат медичному персоналу лікарень, - підкреслив очільник області.

Головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Василь Паненко висловив щиру вдячність за те, що ідея створити екстрене дитяче відділення знайшла всебічну підтримку з боку Уряду, керівників області та міста, а також депутатського корпусу облради. Та наголосив, що Вінницька обласна дитяча лікарня є найкращою в Україні за показниками лікувальної роботи, системністю підходів та чіткістю структури. Протягом останніх п’яти років вдвічі знижено показник лікарняної летальності і вже три роки поспіль заклад утримує його на одному з найнижчих рівнів в Україні. 

Наразі це відділення є унікальним не лише для Вінниччини, адже на сьогодні аналогів йому в нашій державі немає. Європейський підхід у створенні даного відділення дозволяє значно скоротити час огляду пацієнтів, період прийняття рішень та встановлення діагнозу за невідкладних станів, а також період до надання невідкладної допомоги.

Після урочистого перерізання символічної стрічки посадовці здійснили огляд приміщень новоствореного відділення екстреної медичної допомоги Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Нагадаємо, що у 2016 році було проведено реструктуризацію закладу, завершенням якої і стало створення відділення екстреної медичної допомоги. Це дозволило територіально об'єднати всі служби,  задіяні в наданні екстреної медичної допомоги. В подальшому дітей з відділення екстреної медичної допомоги можна перевести до стаціонарних відділень за профілем або госпіталізувати пацієнтів у дане відділення на період до трьох діб чи скерувати пацієнта до іншого закладу охорони здоров’я.

Для проведення робіт зі створення відділення екстреної медичної допомоги усього виділено 16 млн грн., у тому числі у 2018 році – кошти Державного фонду регіонального розвитку в розмірі 5 млн грн, а в 2019 році – кошти Обласного бюджету (бюджету розвитку) в розмірі 11 млн грн. З них, 3 млн грн на закупівлю медичного обладнання – універсального операцiйного столу, операційної лампи, апаратів штучної вентиляції легень.

Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні створили модернізоване відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)
Ірина Заіковата

12 вересня, 2019