У Вінниці мистецький центр університету відзначив своє 30-річчя "Натхненням"

Новини Вінниці / У Вінниці мистецький центр університету відзначив своє 30-річчя "Натхненням"

Культурно-мистецький і просвітницький центр ВНТУ, який називають «Подільською Третяківкою» в нинішньому році відзначає 30-річчя. В центрі провели 250 мистецьку виставку. Ювілейну експозицію представила молода вінницька художниця Людмила Салтан.

Культурно-мистецький і просвітницький центр ВНТУ, який називають «Подільською Третяківкою» в нинішньому році відзначає 30-річчя. В центрі провели 250-ту мистецьку виставку. Ювілейну експозицію довірили молодій вінницькій художниці Людмилі Салтан.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

«Виставковий проєкт під назвою «Натхнення» налічує 17 полотен в техніці олійного живопису. Це пленерські пейзажні роботи, натюрморти та квіткові композиції», - йдеться в інформації.

Експерти зазначають, що живописна манера Людмили Салтан – «експресія кольору, динамічність фактури, широкий пастозний мазок пензля і мастихіна, у колористичному плані більшість картин наповненні яскравими локальними тонами».

На полотнах, представлених в центрі культурно-мистецькому центрі ВНТУ представлені подільські пейзажі та історико-культурні архітектурні сподури. Ціла серія картин присвячена Кам'янець-Подільській фортеці, Немирівському маєтку княгині Марії Щербатової.

Крім Вінниці майстриня виставляла свої полотна у Києві, Харкові та Дніпрі.

«Живопис для мене – не просто створення, це –пізнання: себе, світу довкола... Художник – носій культури, вібрацій життя суспільства. Адже змальовує те, чим переймаються й у що вірять, на що хочуть дивитися і чим хочуть жити», — каже мисткиня Людмили Салтан.

 

Марина Карабай

23 листопада, 2020