У Вінниці можуть зачинити всі ринки

Новини Вінниці / У Вінниці можуть зачинити всі ринки

Випадок з директором ринку в Запоріжжі, ігнорував карантинні заборони і заразився коронавірусом, в результаті може призвести до то, що в усій країні зачиняться ринки. Навіть, якщо як у Вінниці, порушень не виявлять. Прийняття такого рішення допустив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Випадок з директором ринку в Запоріжжі, який ігнорував карантинні заборони і сам заразився коронавірусом, може призвести до то, що в усій країні зачиняться ринки. Навіть, якщо у Вінниці, наприклад, порушень не виявлять. Прийняття такого рішення допустив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Якщо будуть спостерігатися систематичні порушення карантину, Міністерство охорони здоров'я 8 квітня може заборонити роботу всіх ринків в Україні. Без винятків. В етері програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV це допустив В. Ляшко.

«На позаминулому тижні я видав постанову, яка чітко регламентує, коли органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкриватися ринків. Зараз ми разом з Національною поліцією аналізуємо, що відбуваються системні порушення... Якщо не буде ефекту протягом двох днів - у середу ми скасуємо цю постанову та ринки закриють», - заявив Ляшко.

Зазначимо, що ще 21 березня поліцейські зафіксували роботу одного з ринків Запоріжжя, на якому продовжували продавати продукти два кіоски.

Як повідомляли у відділі комунікації ГУНП Запорізької області, під час бесіди директор ринку перешкоджав фіксуванню правопорушення. Згодом на нього склали адміністративний протокол за порушення під час карантину.

Пізніше було встановлено, що цей директор ринку перебуває на лікуванні в медзакладі, та 3 квітня йому підтверджено діагноз COVID-19, стан його здоров’я важкий.

Слід зауважити, що на вінницьких ринках наразі строго дотримуються усіх «норм» карантину. На входах перевіряють наявність масок у покупців та застерігають від скупчення людей у торговій залі. А торгують лише тим товаром, яким дозволяється. Проте, якщо прийматимуть заборону на рівні МОЗ, то вона пошириться і на Вінницю.  

Нагадаємо, що у деяких населених пунктах Вінниччини місцева влада прийняла рішення про заборону торгувати на ринках.

Олег Верлан

7 квітня, 2020