У Вінниці молодик на викраденій автівці проїхав кількасот метрів і потрапив у ДТП

Новини Вінниці / У Вінниці молодик на викраденій автівці проїхав кількасот метрів і потрапив у ДТП

Протягом години 10 грудня поліцейські розшукали та затримали 21–річного зловмисника, який викрав «Волгу» у мешканця Вінниці. Молодик був напідпитку. Викравши легковик, він за кілька хвилин потрапив у ДТП.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, вночі, близько першої години, на спецлінію 102 надійшла інформація від 35–річного вінничанина про те, що невідомий викрав його автомобіль, запаркований поруч з будинком по вулиці Пирогова.

Містянин розповів правоохоронцям, що почув звук двигуна свого автомобіля, вибіг на вулицю та побачив, що його автівка рухається дорогою. Він намагався її наздогнати, але зусилля були марними, тому, не зволікаючи, зателефонував у поліцію.

За кількасот метрів від місця злочину поліцейські спільно з працівниками управління патрульної поліції розшукали легковик. Автомобіль був пошкодженим в результаті наїзду на електроопору. Водія в автівці не було.

Відпрацьовуючи територію, патрульні помітили хлопця, який йшов вулицею під час дії комендантської години. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Під час розмови з правопорушником, поліцейські встановили його причетність до вчинення злочину. Зловмисником виявився раніше судимий 21–річний мешканець Лука–Мелешківської територіальної громади.

З’ясувалось, що проходячи повз будинок, зловмисник помітив запарковану автівку. Хлопець розбив вікно, знайшов у салоні запасні ключі та сів за кермо. Бувши на підпитку, він не впорався з керуванням транспортного засобу та здійснив наїзд на електроопору.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліцейські перевіряють правопорушника на причетність до вчинення майнових злочинів на території міста.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Макс Мельник

12 грудня, 2022