У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу області

Новини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу області

Вінницька громадська організація «Вінницький Бізнес–клуб», почесним президентом організації є заслужений економіст України Валерій Коровій, провела зустріч з представниками місцевих бюджетнотворних підприємств. Головною метою зустрічі стала ідея об’єднати понад 35 підприємств області, та надавати їм координації дій в процесі вивчення ринків збуту власної продукції. Таким чином місцеві бізнесмени зможуть налагодити контакти із закордонними партнерами та зміцнити експортний потенціал Вінниччини.

Громадська організація «Вінницький Бізнес–клуб», почесним президентом якої є заслужений економіст України Валерій Коровій, провела зустріч із представниками місцевих бюджетоутворюючих підприємств. Головною метою зустрічі стала ідея об’єднати понад 35 підприємств області та координувати їхні дії в процесі вивчення ринків збуту власної продукції. Таким чином місцеві бізнесмени зможуть налагодити контакти із закордонними партнерами та зміцнити експортний потенціал Вінниччини.

У понеділок, 23 вересня, під час зустрічі президента «ВБК» В`ячеслава Калініченка із учасниками клубу було окреслено загальну тематику, яка базувалась безпосередньо на досвіді підприємства Калініченка, що вже 5-й рік активно експортує свою продукцію до країн європейської спільноти.

Головним спікером семінару став радник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Шевчук. Він представив навчально-дослідницьку програму на тему базових принципів побудови комунікацій на експортних ринках та розповів про основні моделі, якими користуються експортери, укладаючи міжнародні контракти на реалізацію своєї продукції.

Найголовнішим принципом ведення бізнесу є вивчення менталітету, дослідження потреб споживачів тієї країни, куди спрямовано ініціативи щодо реалізації товарів й послуг, а також налагодження чіткої командної роботи на самому підприємстві, адже міжнародні економічні відносин та організація вдалих експортних ринків – справа командної роботи всього підприємства.

Відомо, що на сьогодні частка Вінниччини в загальному експортному потенціалі всієї України складає 3%. За цим показником область знаходиться на десятій позиції після таких промислових гігантів, як Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, і, звісно, Київська області. За останні сім років Вінницька область також просунула свої експортні можливості як в бік Європи, так і до країн Сходу, де лідерами наших міжнародних взаємних торгових відносин є Індія та Китай; крім того, в десятці найголовніших партнерів – Туреччина, Польща, Білорусь. Загальний експортний товарообіг області склав майже 850 млн. доларів США лише за сім місяців цього року.

Новини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу областіНовини Вінниці / У Вінниці місцева громадська організація планує об’єднати підприємства для посилення експортного потенціалу області
Ірина Заіковата

23 вересня, 2019