У Вінниці міськрада запропонувала пільги на нове житло працівникам підприємств, евакуйованих до міста

Новини Вінниці / У Вінниці міськрада запропонувала пільги на нове житло працівникам підприємств, евакуйованих до міста

Депутати Вінницької міської ради одноголосно підтримали рішення про надання можливості працівникам підприємств, що перемістилися із зони активних бойових дій до Вінницької міської територіальної громади та мають намір оселитися у Вінницькій міській територіальній громаді, брати участь у Програмі «Муніципальне житло».

Про це у Facebook повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Працівники таких підприємств, які виявлять бажання стати учасниками Програми, будуть забезпечуватися тимчасовим житлом до завершення будівництва та введення в експлуатацію муніципальних будинків», - зазначив він.

За його дописом, наразі визначено два об’єкти будівництва:

- VIІI об’єкт Програми - Реконструкція нежитлової будівлі з прибудовою та надбудовою багатоквартирного житлового будинку по вул. Привокзальна, 30. На даний час виконуються проектні роботи на будівництво, очікується кошторис для визначення вартості будівництва 1 квадратного метра житла, яка буде затверджуватися рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради.

- ІХ об’єкт Програми - «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом по вул. 600-річчя, б/н в м. Вінниця». Визначено виконавця проєктно-кошторисної документації та підрядну організацію для будівництва будинку.

«Програмою визначено граничний термін будівництва об’єктів Програми – не більше 18 місяців», - вказав посадовець.

Розподіл квартир в муніципальних житлових будинках здійснюється шляхом проведення жеребкування за Порядком, затвердженим рішенням виконавчого комітету міської ради від 25.03.2021 р. № 766 (зі змінами).

Жеребкування проводиться серед зареєстрованих кандидатів на участь у Програмі окремо для різних категорій квартир: категорія «однокімнатні квартири», «двокімнатні квартири» тощо.

«Жеребкування проводиться в два етапи: ​перший – визначення учасників Програми першої та другої черги; ​другий – жеребкування серед учасників Програми першої черги для визначення номерів квартир.

У разі відмови учасника Програми першої черги від участі у Програмі протягом трьох місяців з дати проведення жеребкування, право для придбання майнових прав на квартиру в об’єкті Програми отримує учасник Програми другої черги у черговості, визначеній жеребкуванням та у відповідності до категорії квартир, по якій проводилось жеребкування», - додав А.Очеретний.

Олеся Рудницька

25 березня, 2022