У Вінниці мережа супермаркетів "АТБ" ввела "пенсійний" час та збільшила ціни. На що та чому?

Новини Вінниці / У Вінниці мережа супермаркетів "АТБ" ввела "пенсійний" час та збільшила ціни. На що та чому?

У Вінниці досить суттєво подорожчали продукти так званого борщового набору, цукор, макаронні вироби, пшенична крупа, гречка, борошно, яйця. Директори мережі супермаркетів "АТБ" пояснили зростання цін називають вимушеною мірою.

У Вінниці досить суттєво подорожчали продукти так званого борщового набору, цукор, макаронні вироби, пшенична крупа, гречка, борошно, яйця. Директори мережі супермаркетів "АТБ" пояснили зростання цін - вони це називають вимушеною мірою.

Як повідомив телеканал 112, мережа супермаркетів “АТБ” заявила про підвищення цін на низку продуктів харчування і товари першої необхідності в умовах карантину, запровадженого в Україні у зв’язку з коронавірусом. Пояснюють таке здорожчання зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі “АТБ”, але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі. Постачальники, у свою чергу, заявляють про зростання витрат виробництва, пов’язаних з прийнятими карантинними заходами.

Отже, продукти так званого борщового набору (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор на 8%, макаронні вироби на 9,5%, пшенична крупа на 11%, гречка на 51%, борошно – 5%, яйця – 6%.

Також торгова мережа ввела "пенсійну годину", за якої в магазини мережі будуть пускати лише людей поважного віку, з інвалідністю та ветеранів. Їх просять приходити з 9.00 до 10.00. Лише вранці.

Про це у вівторок, 24 березня, написав генеральний директор АТБ Борис Марков в Facebook:

"З огляду на той фактор, що з більш ніж чотирьох мільйонів щоденних відвідувачів магазинів мережі АТБ більше 20% - це люди похилого віку, ми з сьогоднішнього дня вводимо для них спеціальний, регламентний час", - написав у соцмережі Марков.

Марков також закликав інших покупців поставитися з розумінням до такого регламенту і вибрати для себе інший час для відвідування магазинів. За його словами, пускати інших покупців в певний для пенсіонерів годину, не будуть.

Ірина Заіковата

25 березня, 2020