У Вінниці мера Немирова взяли під варту на 60 діб. У суді Ляшко морально підтримував однопартійця

Новини Вінниці / У Вінниці мера Немирова взяли під варту на 60 діб. У суді Ляшко морально підтримував однопартійця

Сьогодні, 9 квітня, Вінницький міськсуд обрав запобіжний захід міському голові міста Немирів, який підозрюється у грубому порушенні громадського порядку із застосуванням вогнепальної зброї. За стрілянину з автомату Віктора Качура взяли під варту на 60 діб.

Як повідомляє пресслужба Вінницького міського суду, слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу чоловікові у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), що караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.⠀

З матеріалів клопотання сторони обвинувачення стало відомо, що підозрюваний, обіймаючи з 20 листопада 2020-го і по цей час посаду міського голови, перебуваючи у дворі міської ради, маючи при собі вогнепальну автоматичну зброю, вступив у конфлікт із потерпілим.

«Реалізовуючи свій злочинний умисел, підозрюваний, усвідомлюючи, що він знаходиться в громадському місці та діє на очах сторонніх осіб, безпричинно, почав застосовувати до потерпілого фізичне насильство, що виразилося у нанесенні останньому біля п’яти ударів в ліву ногу та одного удару кулаком лівої руки в область щелепи з правого боку.

Підозрюваний взяв до лівої руки вогнепальну зброю, правою рукою знявши її із запобіжника, поклав патрон в патронник та направив зброю в сторону потерпілого, який перебував на відстані біля 10 метрів. При цьому підозрюваний висловив погрозу застрелити потерпілого, який підняв руки в сторони, демонструючи таким чином, що він не озброєний та загрози не становить.

Проте, підозрюваний здійснив один постріл з вогнепальної зброї у повітря, після чого знову направив зброю на потерпілого і в грубій та нецензурній формі попросив покинути територію міської ради, однак у цей час до нього підійшли сторонні особи та попросили заспокоїтися, що дало змогу потерпілому покинути територію міської ради», - йдеться у повідомленні суду.

Зазначимо, при обранні запобіжного заходу у суді морально підтримував В.Качура очільник Радикальної партії Олег Ляшко. Міський голова Немирова керує облорганізацію цієї політсили.

«Мер Немирова Віктор Качур робив і робить величезний внесок в обороноздатність нашої країни, надаючи максимальну підтримку нашим військовим, переселенцям. Всі, хто його знають, це підтвердять. Тому затримання вінницькою поліцією Віктора Качура по сфальшованому звинуваченню розцінюю як диверсію російських агентів у владі», - написав ще вчора у Facebook О.Ляшко.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб», - вказують у суді.

Наразі тривають слідчі дії.

Макс Мельник

9 квітня, 2022