У Вінниці медики, які запропонували протокол лікування COVID-19 для усієї України, не отримали від держави ані копійки - земляки вирішили ситуацію виправити

Новини Вінниці / У Вінниці медики, які запропонували протокол лікування COVID-19 для усієї України, не отримали від держави ані копійки - земляки вирішили ситуацію виправити

Вінницьким лікарям, які розробили протокол лікування COVID-19, яким користуються в Україні, виплачуватимуть спеціальну «муніципальну надбавку». Таку пропозицію сьогодні на сесію міської ради виніс Міський голова Вінниці Сергій Моргунов, а депутати підтримали пропозицію.

Вінницьким лікарям, які розробили протокол лікування COVID-19, яким користуються в Україні, виплачуватимуть спеціальну «муніципальну надбавку». Таку пропозицію сьогодні на сесію міської ради виніс Міський голова Вінниці Сергій Моргунов, а депутати підтримали пропозицію.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

«Я пропоную дати спеціальну надбавку асистентам кафедри інфекційних хвороб медичного університету ім. Пирогова. Вони на чолі з Ларисою Мороз з самого початку працювали у нашій першій міській лікарні та розробили протокол лікування COVID-19, який згодом був поширений на всю Україну. На жаль, за рахунок держави їм ніяких надбавок ніхто не давав. Я переконаний, що ми також маємо їх підтримати, бо вони так само боролися разом з лікарями за здоров'я вінничан і так само хворіли», – сказав Сергій Моргунов в ході сесійного засідання.

Зазначимо, що методику лікування COVID-19 розробили науковці Вінницького нацоінального університету ім. М. Пирогова, Департаменту охорони здоров‘я обласної державної адміністрації та Вінницькою міською радою було затверджено перший локальний протокол лікування.

Відомо, що проктоколом передбачається використання групи протималярійних препаратів, а також тих, що використовуються при лікуванні СНІДу, адже до складу геному вірусу SARS-CoV-2 входить частина геному вірусу імунодефіциту людини.

NaПарижі писав про муніципальні надбавки лікарям, медсестрам та санітаркам.

На фото доктор медичних наук Лариса Мороз.