У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панно

Новини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панно

У Вінниці працює майстерня художнього різьблення по дереву, в якій виготовляють панно, картини та ікони. Вінницькі різьб‘ярі використовують як традиційні методи роботи, так і новітні технології, які дають можливість створити 3D зображення.

У Вінниці працює майстерня художнього різьблення по дереву, в якій виготовляють панно, картини та ікони. Вінницькі різьб‘ярі використовують як традиційні методи роботи, так і новітні технології, які дають можливість створити 3D зображення.

Таке поєднання традицій та новаторства дає можливість створити декоративні вироби, які мають високу художню цінність та можуть прикрасити будь-який інтер‘єр, надавши йому неповторності та особливого стилю.

Леонід Мороз, засновник майстерні, розповідає:

«Різьблення по дереву - один з найдавніших і найбільш поширених видів декоративного мистецтва. Ще у древньому Єгипті різбленням прикрашали трони фараонів. Та найбільшого розквіту мистецтво художньої обробки досягло в епоху барокко – стилю, який залишив глибокий слід в європейському мистецтві. Дуже популярним художнє різблення було в Україні, виробами прикрашали палаци, храми. Стародавні майстри використовували дорогоцінні породи дерев, вироби прикрашали позолотою.

Сьогодення вносить зміни і у методи роботи, і у смаки. Нині для роботи ми використовуємо такі породи, як дуб, ясен та клен. Останній має більш м‘яку текстуру і легше піддається роботі. Дуб і ясен більш тверді».

Майстер розповів про технологію виробництва.

«Для кожного виробу створюється окремий ескіз. Потім за допомогою комп‘ютерних технологій створюється модель майбутнього виробу і програма, за якою і працює станок», - ділиться секретами Леонід Мороз.

Цифрове моделювання дає можливість корегувати «картинку» ще на стадії розробки ескізу. Та, безумовно, без праці майстра зробити справжній шедевр неможливо. Саме руки різьб‘яра надають панно чи картині «живу» енергетику.

В майстерні вже створено базу програм, яка дозволяє швидко втілити побажання клієнтів.

«Є кілька програм, які «йшли» у комплекті зі станком, деякі програми ми придбали, є ще багато власних напрацювань. На дерево можна перенести будь-яке зображення, з малюнка, з фотографії», - зауважує пан Мороз.

Майстер також відзначає ті вироби, які користуються найбільшою популярністю.

«Перш за все це ікони із зображенням Святого Миколая, панно «Свята вечеря». Подобаються картини із зображенням авто, чи сюжетами з полювання, пейзажі. Та ми готові втілити будь-яку ідею замовника. Завжди цікаво працювати над чиомсь новим», - зазначає чоловік.

Щодо цінової політики, то вартість таких художніх виробів складає від 1 до 10 тисяч гривень.

«Ціна залежить від розмірів, а також складності роботи. Якщо мова йде про індивідуальне замовлення, то виріб теж трохи додає у вартості», - зазначає Леонід Мороз.

Для замовлення звертайтесь за телефоном: 097 284 93 24

Новини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панноНовини Вінниці / У Вінниці майстерня художнього різблення по дереву створює ікони, картини та панно
Марина Карабай

18 березня, 2020