У Вінниці легковик на «зебрі» збив електросамокат. Дев’ятнадцятирічному хлопцеві надали меддопомогу

Новини Вінниці / У Вінниці легковик на «зебрі» збив електросамокат. Дев’ятнадцятирічному хлопцеві надали меддопомогу

Ввечері 14 листопада у Вінниці водій легкового автомобіля «ВАЗ 21104» допустив наїзд на хлопця, який перетинав проїзну частину проспекту по розмітці регульованого пішохідного переходу на електросамокаті «Stigo». Саме такий тип аварій стає доволі розповсюдженим у місті.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, ДТП сталась близько 19.15 на проїзній частині проспекту Юності в районі перехрестя з вулицею Келецька.

Внаслідок аварії постраждав 19-річний житель обласного центру, який керував самокатом.

Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина аварій. Кермувальник освідуваний – алкоголь не вживав. .

За цим фактом слідчими розпочато досудові розслідування за ч. 1 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Санкція статі передбачає штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Макс Мельник

15 листопада, 2022