У Вінниці коронавірус виявлено у співробітниці лікарні №1

Новини Вінниці / У Вінниці коронавірус виявлено у співробітниці лікарні №1

На минулому тижні ПЛР-тестування підтвердило позитивний результат на коронавірус у лікарки Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, що на Хмельницькому шосе. За попередніми даними, жінка контактувала з хворими на COVID-19 з Подільського центру онкології.

На минулому тижні ПЛР-тестування підтвердило позитивний результат на коронавірус у лікарки Вінницької міської лікарні №1, що на Хмельницькому шосе. За попередніми даними, вінничанка контактувала з хворими на COVID-19 з Подільського центру онкології.

«Так, я підтверджую, що у жінки-медика діагностовано коронавірус. Виявлено і джерело інфікування», - зазначив NaПарижі директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш.

Хоча у вінничанки діагноз підтвердився, але, звісно, усіх її колег не перевіряли. Наразі у цьому немає потреби – клінічних ознак у тих, хто має самоізолюватися через контакт зі хворою колегою, немає.

Також Олександр Шиш підтвердив, що частині медперсоналу ЦПМСД пропонують піти у відпуску – або планову, або ні, але зі збереженням 2/3 посадового окладу, адже у зв’язку з карантином скасовано прийом пацієнтів. Реформа охорони здоров’я передбачає, що кошти з НСЗ виділяються медичним закладам саме за надання послуг. У разі якщо заклад зачинений, прийом не проводиться, то і кошти не перераховуються.

Також О.Шиш звернув увагу на те, що законодавчо не урегульоване питання оплати лікарняних особам, які знаходяться на самоізоляції.   

Олег Верлан

6 квітня, 2020