У Вінниці комунальники «повернули» історичну назву річці Лісовій

Новини Вінниці / У Вінниці комунальники «повернули» історичну назву річці Лісовій

Протягом минулих вихідних команда комунального підприємства «Інститут розвитку міст» організувала мистецький вікенд Ticket to the Sun 2023, на якому розповідала про цінність малих річок у межах обласного центра. Окрім цього, комунальники кажуть, що повернули історичну назву одній з малих річок Вінниці – Перемиля.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Зазначимо, річка, про яку йде мова давно зарегульована. На ній безліч ставків. Ба більше, саму річку створюють дві притоки. Є різні версії – де виток Лісової.

Ще додамо, нещодавно команда NaПарижі на березі ставка басейну Лісової виявила незаконне зрізання дерев, звернулась до Держекоінспекції та КП «Муніципальної варти». Про результати їх перевірки згодом детально розкажем.   

Так от, спеціалісти КП «Інститут розвитку міст» вважають, що Перемиля вказана на старих мапах міста. Хоча нині річку називають Лісовою.

«За сприяння команди «Ticket to the Sun» були встановлені навігаційні таблички з QR-кодом. Це надихає більше людей досліджувати та пізнавати водойми, а також прогулюватись пішохідними маршрутами вздовж цієї річки. Історія Перемилі віддзеркалює важливість збереження спільної пам'яті та сприяє створенню зв'язку між минулим і сучасністю», - йдеться в офіційному повідомленні.

Варто наголосити, що таблички є ініціативою суб’єкта. Будь-яку назву у Вінниці слід затверджувати на рівні міськради. Інакше будь-яке підприємство їх почне чіпляти на власний розсуд.

Ігор Заіковатий

28 серпня, 2023