У Вінниці комунальники не змогли пояснити причину появи з крану холодної води блакитного кольору (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці комунальники не змогли пояснити причину появи з крану холодної води блакитного кольору (ВІДЕО)

Вранці 23 липня вінничан, які проживають у ІХ мікрорайоні Вишеньки, чекав сюрприз. Ті, хто вирішили скористуватися холодною водою, були здивовані її блакитним кольором. Пошуки причин дивного забарвлення не принесли бажаного результату, адже у всіх вінницьких комунальних підприємствах заперечують свою «участь».

Вранці 23 липня вінничан, які проживають у ІХ мікрорайоні Вишеньки, чекав сюрприз. Ті, хто вирішили скористатися холодною водою, були здивовані її блакитним кольором. Пошуки причин дивного забарвлення не принесли бажаного результату, адже у всіх вінницьких комунальних підприємствах заперечують свою «участь».

Вінничан привчили, що іноді з крану може текти помаранчева, зелена, жовта та навіть коричнева вода. Такий колір притаманний рідині після проведення ремонтних робіт у мережі. Він не викликає подиву…  

Свідками того, що з крану тече саме блакитна вода, стали кілька мешканців багатоповерхівки. Можливо, такому забарвленню є логічне пояснення. Проте наразі NaПарижі його знайти не вдалося.

У КП «Вінницяоблводоканал» пояснили, що жодних технологічних змін не робили, і не знають як коментувати кольоровий «феномен». Також порекомендували звернутися до тепловиків.

У КП «Вінницяміськтеплоенерго» здивувалися запитанням відносно кольору холодної води, підтвердили, що через порив водогону відключили декілька будинків від гарячого водопостачання, але знову ж таки барвниками не користувалися. Для «чистоти експерименту» порадили звернутися до управляючої компанії.

В МКП «УК «Житло-Гарант» теж здивувалися запитанням, поцікавилися "це гарно чи погано", а потім пояснили, що жодним чином не втручалися у технологічні процеси.

У підсумку, питання, яким чином, хто і коли вранці «забарвлював» холодну воду, залишається відкритим. Можливо, "автор" хотів нагадати мешканцям про Індійський океан біля Мальдівських островів чи блакитні води «Подільських Мальдів», що у кар’єрі біля села Черепашинці Калинівського району. Як варіант…     

Олег Верлан

23 липня, 2020