У Вінниці колишньому посадовцеві закидають «аферу» з технікою та «виведення» на приватну фірму понад 1,2 мільйона

Новини Вінниці / У Вінниці колишньому посадовцеві закидають «аферу» з технікою та «виведення» на приватну фірму понад 1,2 мільйона

Слідчі обласного главку поліції Вінниччини за процесуального керівництва обласної прокуратури 22 червня повідомили про підозру колишньому посадовцю, який, користуючись своїм службовим становищем, підписав документи із завідомо неправдивою інформацією, чим сприяв привласненню державних коштів керівником одного із товариств.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний директор управління водного господарства в 2019 році уклав договір з товариством, учасником тендерних торгів, на придбання техніки для потреб відомства. В подальшому посадовець підписав акт приймання-передачі техніки вартістю 3 000 000 гривень.

Слідством встановлено, що фактично техніка в повному обсязі поставлена не була та її вартість суттєво завищена. Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, колишній посадовець сприяв директору товариства у заволодінні бюджетними коштами у сумі понад 1 260 000 гривень.

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

За такі злочини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.