У Вінниці колишнього безхатька засудили до 15 років ув’язнення

Новини Вінниці / У Вінниці колишнього безхатька засудили до 15 років ув’язнення

Вінницький міський суд призначив покарання раніше судимому чоловікові, якого визнано винним у серії злочинів, серед яких вбивство жінки у цьому році та спроба вити двох жінок у минулому.

Як зазначають у відділі комунікації обласного главку поліції, мова про 53-річного вінничанина, раніше судимого за тяжкі злочини.

Нагадаємо у травні 2021-го в одному з приватних будинків Вінниці без ознак життя виявлено 88-річну господарку помешкання. Завдяки розшуковим та слідчим діям поліцейські встановили осіб, які останнім часом навідували потерпілу. Згодом було встановлено особу, причетну до вчинення тяжкого злочину. За даними слідства, зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ввечері проник до помешкання пенсіонерки через вікно.

Між ним та жінкою виник словесний конфлікт, під час якого підозрюваний руками та ногами наніс численні удари по голові та тілу хазяйки. Від отриманих тілесних ушкоджень вона померла.

В ході слідства з’ясувалося, що чоловік причетний до нападу у травні 2020 року ще на двох жінок, яких він теж намагався вбити. Близько четвертої години ранку через вікно чоловік проник до помешкання двох сестер 69 та 72 років для грабежу, завдав потерпілим численних ножових ушкоджень та втік.

В ході слідства поліцейські зібрали доказову базу, на підставі якої суд визнав винним у вчиненні умисного вбивства пенсіонерки та замаху на вбивство двох людей. Під час судового засідання підсудний свою провину визнав.

За вчинення злочинів, передбачених ч.1ст.162 КК України (порушення недоторканності житла), ч.3 ст.15 п.п.1,9 ч.2 ст.115 КК України  (незакінчений замах на умисне вбивство двох осіб), п.6, 13 ч.2 ст. 115 (вмисне вбивство з корисливих мотивів) та ч.4 ст. 187 (розбій) суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

7 жовтня, 2021