У Вінниці хол 7ААС прикрасили петриківськими візерунками

Новини Вінниці / У Вінниці хол 7ААС прикрасили петриківськими візерунками

Експозиція у холі 7-го апеляційного адмінсуду у Вінниці чарує різнобарв’ям та українською автентичністю. Так, на зміну полотнам, створеним з допомогою штучного інтелекту, прийшли картини, написані у стилі Петриківського декоративного живопису.

«Вогняний фенікс», «чорнобривці», «чарівні птахи», «калина» та «фантастичні квіти» – це зовсім не повний перелік сюжетів картин, які написані вихованцями художньої студії Галини Рибак та самою викладачкою – дослідницею «Петриківки».

Як повідомляють у суді, цікаво, що жоден мазок на полотні не з’являється просто так, кожен має своє символічне значення. А сюжетні картини «Солоха» та «Козацькому роду нема переводу» - взагалі окремі захопливі історії нашого побуту. Не дарма петриківський розпис увійшов до культурної спадщини ЮНЕСКО: це дійсно неймовірна енергетика поколінь і нашої ментальності.

Усі охочі можуть завітати на виставку, яка триватиме до 19 червня. Гостям радять обов’язково подбати про документи, що посвідчують особу, адже у суді діє пропускний режим. А також спланувати свій візит із врахуванням режиму роботи суду.

Олеся Рудницька

22 травня, 2023