У Вінниці хочуть пожервувати відділенням веслувального слалому, щоб повернути спортивній школі Рябчинської статус спеціалізованої

Новини Вінниці / У Вінниці хочуть пожервувати відділенням веслувального слалому, щоб повернути спортивній школі Рябчинської статус спеціалізованої

З початку 2018 року спортивна школа ім. Рябчинської, що у Вінниці позбавлена статусу спеціалізованої. Категорію за результатми роботи ДЮСШОР відібрало Міністерство молоді та спорту.

З початку 2018 року спортивна школа ім. Рябчинської, що у Вінниці, позбавлена статусу спеціалізованої. Категорію за результатми роботи ДЮСШОР відібрало Міністерство молоді та спорту.

Свої позиції школа імені Рябчинської здала через веслувальний слалом. Саме через відділення цього виду спорту вона почала "пасти задніх" і втратила статус вищої категорії.

"Відділення веслувального слалому не дало результатів і необхідних балів, які повинні дати школі звання спеціалізованої. Тому воно і потягнуло ДЮСШ назад.  Такі результати маємо через "хорошу" роботу директора школи. Хоча я попереджав три роки тому, що так буде... Перед новим роком, 29 грудня, керівник школи В'ячеслав Настюк прийшов до мене і запропонував відділення закрити. Звісно, я не погодився", - розповів NaПарижі начальник управління спорту Вінницької ОДА Сергій Чернявський.

Однак проект рішення щодо закриття відділення слалому комунального закладу „Вінницька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської" таки з'явився на сайті обласної ради. З такою пропозицією до своїх колег вийшлов депутат від "УКРОПу" Григорій Зозуля. (Слід відмітити, що його заступник по обласній парторганізації та помічник є заступником директора саме цієї ДЮСШОР).

Пожертвувати веслувальним слаломом та позбавити вінничан займатися улюбленим спортом, каже Сергій Чернявський, хочуть заради повернення статутус спеціалізованої.

"Відділення веслування на байдарках і каное, яке діє при школі Рябчинської  тягне на вищу категорію, а слалом - ні. Тому якщо його закрити, то ДЮСШОР може повернути собі статус спеціалізваної. Однак потрібно врахувати, що присвоюється категорія за результатами роботи протягом трьох років. Якщо депутати обласної ради таки вирішать закрити відділення слалому, це не означає, що міністерство на це погодиться і поверне звання. Не думаю, що там підуть на порушення і візьмуть на себе таку відповідальність. Потрібно, щоб пройшло три поки", - уточнив Сергій Чернявський.

Посадовець вважає, що такий "хитрий план" не на користь спортсменам та розвитку конкретного виду спорту.

"Я проти закриття відділення, це не правильно. Ми не розвиваємо спорт, а знищуємо. І все задля того, щоб школа отримала вищий статус, який втратила через невідповідне  керування директора. Тим більше, щоб вид спорту став приорітетним, ним мають займатися в міських і районних школах, на обласному рівні в школах олімпійського резерву обласному і у школах вищої спортивної майстерності", - підкреслив Сергій Чернявський.