У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністю

Новини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністю

У Вінниці льодовий каток став доступним для дітей з інвалідністю. 8 лютого 16 діток з синдромом Дауна взяли участь в проекті «Сонячні ковзани», який організували вінничани і підтримала народна депутатка Ірина Борзова. Вона разом з дітьми вийшла на каток щоб продемонструвати, що спортивні комплекси повинні бути відкриті для всіх людей.

У Вінниці «Сонячні діти» вийшли на льодовий каток з Іриною Борзовою

У Вінниці льодовий каток став доступним для дітей з інвалідністю. 8 лютого 16 діток з синдромом Дауна взяли участь в проекті «Сонячні ковзани», який організували вінничани і підтримала народна депутатка Ірина Борзова. Вона разом з дітьми вийшла на каток щоб продемонструвати, що спортивні комплекси повинні бути відкриті для всіх людей.

«Батьки дітей з інвалідністю часто звертались до мене зі скаргами, що їх діти не мають рівного доступу до спортивних об’єктів. На шкільні стадіони та в спортзали дітей не допускали без спеціального дозволу адміністрації. Минулого року народні депутати внесли зміни до законодавства, за якими громадським організаціям дозволили укладати угоди, щоб люди і діти з інвалідністю могли користуватись об’єктами спортивної інфраструктури.

Проте, нажаль, більшість басейнів, стадіонів, спортивних клубів, спортзалів, майданчиків, футбольних полів закриті для людей і дітей з інвалідністю. І це є великою проблемою.

Я переконана, що всі об’єкти спортивної інфраструктури, незалежно від форми власності, повинні бути доступними для всіх, з можливістю тренуватися людям з інвалідністю.

Як мама, знаю, наскільки важливо аби діти проводили активне дозвілля. Тому хочу звернути увагу на розвиток масового спорту і спортивних активностей серед дітей та молоді, незалежно від фізіологічних особливостей кожного. Проект «Сонячні ковзани» яскрава демонстрація того, що всі діти рівні і кожен має перспективи для розвитку», - говорить народна депутатка Ірина Борзова.

Відтепер «Сонячні діти», віком від 3 до 16 років, зможуть щотижня кататись на ковзанах в Льодовому клубі.

Проект направлений на те щоб долучити «особливих дітей» до занять спортом та має складову психологічної реабілітації для діток з синдромом Дауна: вони стають впевненішими та соціалізуються.

Організатори проекту: ГО «Вінниця Даун Синдром», ковзанка «Льодовий Клуб».
Ідея проекту: Оксани Паршенко, Марини Григорцевої, Анни Шацької, Юлії Чернілевської.

Новини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністюНовини Вінниці / У Вінниці Ірина Борзова разом з «Сонячними дітками» вийшла на каток: всі спорткомплекси мають бути доступні для людей з інвалідністю
Олеся Рудницька

8 лютого, 2020