У Вінниці ініціювали реконструкцію тепломережі лікарні імені Ющенка, яка не бачила капремонту понад 60 років

Новини Вінниці / У Вінниці ініціювали реконструкцію тепломережі лікарні імені Ющенка, яка не бачила капремонту понад 60 років

Більше 60 років тепломережі Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка експлуатуються без проведення капітальних ремонтів. Зараз вони знаходяться в аварійному стані. Попри воєнний стан обласна влада вбачає необхідність знайти кошти на реконструкцію.

Про це повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА.

Очільник області зазначив, що через зношеність мережі «маємо великі теплозатрати, що лягають великим тягарем на обласний бюджет».

«В закладі є проблеми з рівномірним розподілом теплопостачання, адже через зношеність виникає значна втрата теплової енергії. Є відділення, де температура +30, а є відділення, де постійно + 10 градусів… Це призводить до додаткових витрат на оплату теплопостачальнику, які не призводять до покращення умов перебування пацієнтів», - зауважив С.Борзов.

За його словами, щоб збалансувати систему теплопостачання вже запущено проєкт реконструкції тепломережі, «є проєктно-кошторисна документація», а вартість робіт становить понад 18 млн. грн.

«Маємо провести капітальний ремонт системи опалення будівлі в межах підвального поверху, замінити магістральні трубопроводи з підключенням регуляторів тепла. Пацієнти та медпрацівники, які перебувають в лікарні, мають бути в комфортних умовах, незалежно від пори року», - додав керівник ОВА.