У Вінниці ініціюють масштабну акцію з висадки кількох тисяч троянд. Кошти за саджанці підуть на підтримку ЗСУ

Новини Вінниці / У Вінниці ініціюють масштабну акцію з висадки кількох тисяч троянд. Кошти за саджанці підуть на підтримку ЗСУ

«Квітни. Допомагай. Перемагай» – таку назву має акція, яку реалізує Фонд громади «Подільська громада спільно з компанією «Dekoplant». Фонд постійний партнер Вінницької міської ради. Акція передбачає висадку кількох тисяч саджанців троянд різних сортів, які розподілять між дитячими садочками, школами, лікарнями, вищими навчальними закладами, ОСББ та іншими неприбутковими організаціями. Мета – уквітчати квітами Україну та підтримати наших бійців шляхом благодійних пожертв. Тобто кожна організація, яка візьме саджанці для впорядкування своєї території, за бажання зможе перерахувати кошти на рахунок фонду, щоб підтримати ЗСУ.

«Наразі у нас багато запитів від військових, тому сподіваюся, що акція «Квітни. Допомагай. Перемагай» допоможе хоча б частково їх закрити, – каже голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова. – Так, заклади освіти та виші спробують зібрати кошти на дрони, бо це «очі» для наших бійців. Такі «пташки» дозволяють їм добре бачити ворога, а відповідно прицільно нищити. Тобто акція «Квітни. Допомагай. Перемагай» покликана прикрасити території на відносно мирній території задля того, щоб підсилити тих, хто береже нашу безпеку на передовій. І ми дуже вдячні за можливість її реалізувати як компанії «Dekoplant», так і Вінницькій міській раді. Синергія зусиль влади, бізнесу, громади постійно приносить гарні результати».

Крім Вінниці, троянди будуть висаджені у громадах області. Зокрема саджанці квітів передадуть на бюджетні заклади освітньої, медичної та соціальної сфер. Також із Вінниці троянди будуть доставлені в регіони, які потерпіли від окупації – це Харківщина, Миколаївщина, Херсонщина, Чернігівщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя та інші регіони. Там відповідатимуть за висадку квітів партнерські організації Фонду громади «Подільська громада». Завершиться акція в середині червня. Після чого Фонд зобов’язується прозвітувати про зібрані кошти.

Олеся Рудницька

26 травня, 2023