У Вінниці й області екологи перевіряють автівки на викиди забруднюючих речовин в атмосферу (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці й області екологи перевіряють автівки на викиди забруднюючих речовин в атмосферу (ВІДЕО)

У Вінницькій області екоінспектори перевіряють чи не перевищують норму викидів оксид цинку та вуглецю. Дані роботи відбуваються згідно акції «Чисте повітря», під час якої за три дні на власників машин із підвищеним рівнем СО-2 склали 12 адмінпротоколів.

У Вінницькій області екоінспектори перевіряють чи не перевищують норму викидів оксид цинку та вуглецю автівки. Дані роботи відбуваються згідно акції «Чисте повітря», під час якої за три дні на власників машин із підвищеним рівнем СО2 склали 12 адмінпротоколів.

Як розповів "Суспільному" екоінспектор Олександр Юрченко, водіїв автівок інспектори просять припаркуватись біля мобільної лабораторії. Далі проводять виміри на вміст забруднюючих речовин. Для цього автівка має перебувати в режимі холостого ходу.

Перевірка триває п'ять хвилин. З вихлопної труби інспектори відбирають паливо та пропускають через газоаналізатор. Це пристрій, який показує надлишки забруднюючих речовин.

Протягом години на трасі М-12 екоінспектори перевірили десять автівок. 7 з них мали підвищені показники забруднюючих речовин. Перевірятимуть автівки на шкідливі викиди в атмосферу на дорогах Вінниччини до перших морозів.  

Ірина Заіковата

4 листопада, 2020