У Вінниці Гройсман відповів політикам, які оскаржують «газові» рішення в судах

Новини Вінниці / У Вінниці Гройсман відповів політикам, які оскаржують «газові» рішення в судах

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні у Вінниці відповів на вихваляння окремих політиків, зокрема, кандидата у президенти Юлії Тимошенко, тим що їм нібито вдалося скасувати через суд урядову постанову про формування ціни на газ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні у Вінниці відповів на вихваляння окремих політиків, зокрема, кандидата у президенти Юлії Тимошенко, тим, що їм нібито вдалося скасувати через суд урядову постанову про формування ціни на газ.  

За словами Володимира Гройсмана, якби цю постанову справді вдалося скасувати, то газ для населення нині коштував би 11 гривень за кубометр. Більше того, «скасована» постанова не діє ще з минулого року.  

«Рішення суду першої інстанції, по-перше, ще не вступило в законну силу. По-друге, цим рішенням суд зупинив недіючу вже постанову. Але ми будемо подавати апеляцію, оскільки та постанова була абсолютно законною», - говорить прем’єр.

Він пояснює, що ринкова ціна на газ в Україні нині має бути приблизно 11 тисяч гривень за 1000 м3. Постановою Кабміну від 27 квітня 2016 року урядовці дали собі право обмежувати цю ціну.

«І ми її обмежили до 8,55 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Якщо ця постанова відмінена, то це означає, що для людей газ уже може коштувати 11 тисяч гривень. Розуміючи, наскільки це важливо для людей я завжди намагався уникати зміни ціни на газ, але є речі, які в моїх силах, і є речі, які поза межами моїх сил. Питання зниження ціни – поза межами Прем’єр-міністра, влади. Це рішення може бути прийняте тільки, якщо буде узгодження з Європейським Союзом, Світовим банком, МВФ. Якщо Україна піде на це в односторонньому порядку країну чекає відмова від співпраці з боку міжнародних фінансових партнерів і, як наслідок, глибока економічна криза. Це – абсолютно чесна відповідь на це питання. Усе інше – то маніпуляції політиків, які завжди за дешево хочуть отримати прихильність людей», - підкреслив Володимир Гройсман.