У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)

Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» готується до відкриття відділення реабілітації для недоношених немовлят. Під етам реконструкції потрапили системи опалення, водопостачання та водовідведення, замінили електропроводку та проклали систему кисневого забезпечення. На закупівлю обладнання з міського бюджету виділили понад 3 млн грн.

Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» готується до відкриття відділення реабілітації для недоношених немовлят. Під реконструкцію потрапили системи опалення, водопостачання та водовідведення, замінили електропроводку та проклали систему кисневого забезпечення. На закупівлю обладнання з міського бюджету виділили понад 3 млн грн.

Сьогодні, четвертого серпня, міський голова Сергій Моргунов проінспектував, як проводяться роботи та поспілкувався з медиками. Для новоствореного відділення вже придбали два сучасні монітори пацієнта з неонатальною комплектацією, апарат УЗД, два апарати для штучної вентиляції легень, медичні відсмоктувачі, аналізатори газів крові, та біохімічний аналізатор.

«Вінничани мають отримувати якісні медичні послуги. Цих маленьких недоношених діток потрібно виходжувати і приводити до усіх відповідних норм з медичної точки зору. Потрібно зробити все для того, щоб дітки далі росли здоровими і були щасливі. Для нас важливо, щоб для маленьких пацієнтів були створені комфортні і безпечні умови, щоб тут застосовували найновіше обладнання та технології. Так само лікарі мають працювати в належних умовах, щоб надавати якісну професійну допомогу», - додав міський голова Сергій Моргунов. 

Протягом декількох років Центр матері та дитини постійно оновлюють - заклад утеплили, поступово закуповують нове обладнання. Оновили інфекційне боксоване відділення педіатрії та акушерський корпус, відділення патології новонароджених. У 2019-му завершили термореновацію перинатального центру. Наразі завершується створення нового відділення реабілітації для передчасно народжених діток. Також біля медичного закладу проводять благоустрій. Зокрема облаштували 40 паркомісць та зону для відпочинку. 

 «Це відділення постнатальної реабілітації, другого етапу відходження. З першого квітня ми уклали договір з НСЗУ. Він враховує вісім пакетів, в тому числі і пакет надання допомоги новонародженим у складних пренатальних обставинах.

Згідно з класифікацією цього пакету цей цикл повинен бути закритим. Діти, які потрапляють у відділення реанімації, отримують невідкладну допомогу та нормалізацію стану. Після чого направляються у це відділення.

На першому етапі ми створили п’ять ліжок – це перший етап робіт, за вимогою має бути 10.  У нас є реанімаційне відділення на шість ліжок. Хочу подякувати першому, хто ініціював і відкрив тут реанімацію, – Володимиру Гройсману. Вона працювала як регіональний перинатальний центр. Тепер ми маємо можливість продовжувати розвиватись та надавати кращу допомогу недоношеним дітям», - зазначив директор Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк.

Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці готують до відкриття оновлене відділення реабілітації для новонароджених (ФОТО)