У Вінниці госпіталізовано китайського студента

Новини Вінниці / У Вінниці госпіталізовано китайського студента

Китайського студента у Вінниці госпіталізовано до 1-ої міської лікарні з діагнозом «грип». Захволрів він вже після того, як був на карантині. Більш того, нині хворому вже легше, температура в межах норми.

Китайського студента у Вінниці госпіталізовано до 1-ої міської лікарні з діагнозом «грип». Захволрів юнак після того, як був на карантині. Більш того, нині хворому вже легше, температура в межах норми.

Про цей випадок на прес-конференції у вінницькій міськраді розповіла завідувачка кафедри інфекційних хвороб ВНМУ ім. Пирогова Лариса Мороз.

«Вчора ввечері до приймального відділення звернувся студент одного з вінницьких університетів, громадянин Китаю, який офіційно перетнув кордон з Польщею 1 лютого, тобто 35 діб тому. У Вінниці він 14 діб перебував на карантині. За документами 16 лютого його допустили до занять з температурою 36,7 градусів. У попередні вихідні, коли було тепло, він прогулювався містом та застудився», - пояснює Лариса Мороз.

За її словами, у понеділок в нього підвищилася температура, а вчора, 4 березня, він звернувся за меддопомогою. На момент звернення до лікарні температура була 38,5 градусів. Було зроблено «швидкий» тест - на грип В, який виявився позитивним.

Іноземця перевели до боксу інфекційного відділення, де повторно зробили дослідження. Грип В підтверджено. Хворому призначено специфічну терапію, і сьогодні вранці його температура зназилась до 36,0.

«Жодних клінічних проявів немає. Студент хоче повернутися додому, але зважаючи на діагноз, до п’яти діб він отримуватиме «Таміфлю» та інші препарати», - додала професорка.

Макс Мельник

5 березня, 2020