У Вінниці головам ОСББ роздають дезінфікуючі засоби на п‘ять днів

Новини Вінниці / У Вінниці головам ОСББ роздають дезінфікуючі засоби на п‘ять днів

У Вінниці розпочали видавати дезінфікуючі засоби для оброки під’їздів багатоповерхівок, де створені ОСББ. Засоби для дезинфекції будинків у Вінниці  закуплено за кошти міського бюджету, тож роздають їх безкоштовно. Сьогодні видали першу партію -  на найближчі п‘ять днів.

У Вінниці розпочали видавати дезінфікуючі засоби для обробки під’їздів багатоповерхівок, де створені ОСББ. Засоби для дезинфекції будинків у Вінниці  закуплено за кошти міського бюджету, тож роздають їх безкоштовно. Сьогодні видали першу партію - на найближчі п‘ять днів.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Дезінфікаторами оброблятимуть поверхні дверей, поштових скриньок та підвіконня, протиратимуть поручні на сходинкових маршах, оброблятимуть кнопки викликів ліфтів а також кабіни, за допомогою оприскувача дезінфікуватимуть стіни та підлогу. Роботи проводитимуться у будинках, в яких створено ОСББ. 

«Однієї таблетки вистачає на 10 літрів, цього досить, щоб обробити один під’їзд дев’ятиповерхівки. Ми попросили голів ОСББ приходити обов’язково у масках і мати при собі печатку або документ, який підтверджує їх як голів ОСББ», - розповів начальнику відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Ігор Іванов. 

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман додає, що це лише перший етап видачі дезінфікуючих засобів. Про наступні буде повідомлено додатково:

«Наразі у нас є майже 5100 таблеток і ми їх роздаємо. Уже отримали 294  ОСББ. Найближчим часом закупимо ще 9000 і роздамо їх решті будинкам».

У будинках, які утримують управляючі компанії, прибирання із дезінфекцією уже налагоджено. Інформацією про проведену роботу можна отримати в уповноваженого по будинку. Проте вінничани у соцмережі пишуть, що самостійно обробляють будинки, а комунальників не бачили...

 

Марина Карабай

20 березня, 2020