У Вінниці дитячій табір на межі закриття. Чи наберуть дітлахів на серпневий сезон? (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці дитячій табір на межі закриття. Чи наберуть дітлахів на серпневий сезон? (ВІДЕО)

У Вінниці можуть закрити спортивно-оздоровчу базу «Колос». Даний прогноз збудеться, якщо в серпні не буде дітей.

У Вінниці можуть закрити спортивно-оздоровчу базу «Колос». Невтішний прогноз збудеться, якщо в серпні не буде дітей.

Як стало відомо з сюжету Суспільного, від початку літа у таборі працюють у збиток. Лише за червень на зарплату працівникам, комуналку і ремонтні роботи витралили 40 тисяч гривень.

Наразі ж дитячі табори Вінниці готують приміщення до прийому дітей та подають свої пропозиції на тендер з оздоровлення дітей-пільговиків, який оголосив обласний департамент соцполітики. Та й це за умови, якщо адаптивний карантин не подовжать.

Перед відкритям табори перевіритиме ГУ Держпродспоживслужби. Якщо будуть недоліки — запрацює табір лише після їх усунення.

У корпусах спортивно-оздоровчої бази "Колос" ліжка — за 1,5 метра одне від одного. Де було 10 — зараз 6. Шеф-кухарка їдальні Галина Пінчук каже, вперше, відколи працює у таборі, немає для кого готувати. Замість цього миють, фарбують, розставляють столи. За ними сидітиме по дві дитини, а не чотири, як раніше.

Для дітей-пільговиків — путівки безкоштовні. Для інших — перебування у таборі коштує 240 грн за добу. Сюди входить 5-разове харчування, проживання, культурне і спортивне дозвілля.

Директор закладу Віталій Боднар каже, якщо і в серпні не буде дітей - вимушені будуть закритися.