У Вінниці двох зловмисників за вбивство подружжя засудили до довічного ув’язнення

Новини Вінниці / У Вінниці двох зловмисників за вбивство подружжя засудили до довічного ув’язнення

У Вінницькому апеляційному суді погодились із законністю вироку суду першої інстанції, яким двох мешканців обласного центру засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство подружжя. Трагічні події відбулися 5,5 років тому.

Як зазначає пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у суді було доведено провину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 299, ч. 4 ст. 187, п. п. 6, 9, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 396 КК України.

«Прокурором обласної прокуратури беззаперечними доказами перед судом доведено те, що один зі злочинців, дізнавшись від знайомої про наявність у літнього подружжя значної суми коштів, з метою власного збагачення вирішив ними заволодіти. Реалізуючи злочинний умисел разом із раніше судимим за вчинення умисного вбивства співучасником, який мав не зняту і не погашену судимість, у вересні 2017 року, діючи умисно, усвідомлюючи явну фізичну перевагу над людьми похилого віку, вбили подружжя та заволоділи коштами потерпілих у сумі 5 тис. доларів США, 9 тис. євро, 2 тис. гривень та золотими виробами», - йдеться у повідомленні.

Аби приховування сліди вчиненого злочину злочинці підпалили житловий будинок подружжя та зникли…

Вінницький апеляційний суд з беззаперечними доказами прокурора погодився та призначене судом першої інстанції обвинуваченим покарання у вигляді довічного позбавлення волі залишив без змін.

Макс Мельник

25 січня, 2023