У Вінниці двічі за день зупиняли водія під наркотиками, який перевозив дітей

Новини Вінниці / У Вінниці двічі за день зупиняли водія під наркотиками, який перевозив дітей

Через порушення правил дорожнього руху 15 грудня вінницькі патрульні двічі зупиняли водія Volkswagen Passat. Експертиза підвередила, що чоловік приймав наркотики. При першій «зупинці» в салоні автівки вінничанина знаходилися діти.

Через порушення правил дорожнього руху 15 грудня вінницькі патрульні двічі за день зупиняли водія Volkswagen Passat. Експертиза підвередила, що чоловік приймав наркотики. При першій «зупинці» в салоні автівки вінничанина були діти.

Як зазначають у патрульній поліції Вінниччини, вранці 15-го грудня на вулиці Брацлавській інспектори зупинили автомобіль через те, що водій перевозив двох своїх малолітніх дітей без спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути їх ременями безпеки.

Спілкуючись із 31-річним чоловіком, інспектори побачили ознаки наркотичного сп’яніння: пальці рук тремтіли, а хода була хиткою. Проїхати до медичного закладу для огляду лікарем-наркологом водій відмовився.

Патрульні лише склали на водія протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та виписали постанову за ч. 10 ст. 121 КУпАП (порушення правил перевезення дітей).

Приблизно через годину інший екіпаж патрульних зупинив цього ж водія вже на вулиці Князів Коріатовичів. Однак тепер його пасажирами були вже дружина і двоє дорослих родичів. Цього разу інспектори були переконливими, і чоловік погодився перевіритися у наркодиспансері. Результати аналізів показали, що в організмі водія присутні опіати.

Патрульні склали на вінничанина ще один протокол за ст. 130 КУпАП. Аби автівку не забирали на арештмайданчик, чоловік попросив друга відігнати її.

Слід зазначити, що з моменту дії набрання чинності закону, який встановив відповідальність за порушення правил перевезення дітей, патрульні притягнули до відповідальності 13-х водіїв. На всіх виписали постанови за ч. 10 ст. 121 КУпАП.

Макс Мельник

17 грудня, 2019