У Вінниці до суду скерували обвинувальний акт на водія, що побив на Соборній пішохода

Новини Вінниці / У Вінниці до суду скерували обвинувальний акт на водія, що побив на Соборній пішохода

До Вінницького міськсуду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чоловіка, який в кінці жовтня 2019 року на вулиці Соборній – біля майдану Незалежності - грубо порушив правила дорожнього руху, не надав перевагу пішоходу на нерегульованому пішохідному переході, а також напав на пішохода.

До Вінницького міськсуду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чоловіка, який наприкінці жовтня 2019 року на вулиці Соборній – біля майдану Незалежності - грубо порушив правила дорожнього руху, не надав перевагу пішоходу на нерегульованому пішохідному переході, а також напав на пішохода.

Як зазначають у Вінницькій місцевій прокуратурі, водій порушив кілька правил дорожнього руху. Більш того, він розвернув автомобіль на перехресті з вулицею Оводова та, проїхавши близько 50 метрів, заїхав правим переднім колесом на тротуар. Потім вийшов з автомобіля та поблизу будинку № 48 по вулиці Соборній, наздогнав пішохода, схопив його за одяг, а потім кілька разів вдарив кулаком по голові.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, якщо воно було вчинене особою, раніше судимою за хуліганство).

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до 5 років.

Макс Мельник

18 березня, 2020