У Вінниці до суду скерували обвинувальні акти щодо 28 російських депутатів. Їх оголошено у розшук

Новини Вінниці / У Вінниці до суду скерували обвинувальні акти щодо 28 російських депутатів. Їх оголошено у розшук

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до Вінницького міського суду скеровано обвинувальні акти стосовно 28 депутатів нижньої палати федеральних зборів російської федерації за фактом умисних дій, з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

Про це повідомляє пресслужба вінницької обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що 15 лютого 2022 року під час засідання держдуми посадовці підтримали постанову зі зверненням до президента рф володимира путіна з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених донецької та луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Також 22 лютого 2022 року депутати підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф та «днр»/«лнр».

Усіх обвинувачених оголошено в розшук. До компетентних органів направлено запити щодо виявлення та розшуку належних їм активів, на які може бути накладено арешт задля їх націоналізації та спрямування у рахунок майбутньої репарації на користь України.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.