У Вінниці до суду передали справи тюремників, причетних до загибелі у в’язниці підозрюваного у зґвалтуванні (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справи тюремників, причетних до загибелі у в’язниці підозрюваного у зґвалтуванні (ВІДЕО)

На Вінниччині судитимуть шістьох службових осіб ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№1)», які, ймовірно, причетні до смерті ув'язненого. до Вінницького міського суду обвинувальний акт за фактом катування та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень людині, яку підозрювали у зґвалтуванні.

На Вінниччині судитимуть шістьох службових осіб ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№1)», які, ймовірно, причетні до смерті ув'язненого. До Вінницького міського суду передали обвинувальний акт за фактом катування та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень людині, яку підозрювали у зґвалтуванні.

Як зазначають в пресслужбі прокуратури Вінницької області, за версією слідства, у липні 2019 року до Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)» доставлено ув’язненого, якому судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України.

Під час перебування за ґратами нібито службові особи установи заподіяли підозрюваному смертельні тілесні ушкодження.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Тюремникам світить до 10 років ув’язнення.

Макс Мельник

1 жовтня, 2020