У Вінниці до суду передали справу злочинної групи, яка спеціалізувалась на виробництві амфетаміну

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу злочинної групи, яка спеціалізувалась на виробництві амфетаміну

Після завершення розслідування передана до суду справа ОЗГ, члени якої налагодили виробництво амфетаміну. У слідства є усі підстави вважати, що таким бізнесом трійця вінничан займалась щонайменше протягом двох місяців.

Як повідомляє пресслужба вінницької обласної прокуратури, до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора і двох членів організованої групи, які незаконно виготовляли, зберігали з метою збуту та збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Крім того організатор злочинної групи обвинувачується у вчиненні незаконного придбання і зберігання обладнання та прекурсору з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини, а також в організації та утриманні місця для незаконного вживання і виготовлення психотропної речовини (ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України). 

Слідством установлено, що обвинувачені упродовж травня–червня 2022 року здійснювали незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту, а також незаконний збут на території Вінниці психотропної речовини.

Під час санкціонованого обшуку у приміщенні, яке використовувалося обвинуваченими для своєї злочинної діяльності, виявлені й вилучені виготовлений амфетамін, обладнання та інгредієнти для її виготовлення.

«Підозрювані затримані безпосередньо під час вчинення зазначеного кримінального правопорушення. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом членам групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», - зазначають у прокуратурі.

Макс Мельник

17 жовтня, 2022