У Вінниці до суду передали справу щодо привласнення понад 19 млн гривень "військових" коштів

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу щодо привласнення понад 19 млн гривень "військових" коштів

До Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, яким інкримінують привласнення понад 19 млн гривень бюджетних коштів.

До Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, яким інкримінують привласнення понад 19 млн гривень бюджетних коштів. У пресслужбі військової прокуратури Вінницького гарнізону зазначають, що йдеться про членів злочинної групи, яка привласнила гроші, виділені на будівництво дороги охоронного периметру технічної території військової частини, що дислокується на Вінниччині.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ДБР за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

За даними слідства, злочинна група привласнила бюджетні кошти, виділені для капітального будівництва дорожньої мережі охоронного периметру технічної території військової частини, яка дислокована у Вінницькій області, у розмірі 19 111 769,1 грн.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьох учасників групи. Її організатора оголошено в розшук, матеріали щодо нього виділено в окреме провадження.

У військовій прокуратурі також повідомляють, що нині триває судовий розгляд справи щодо командира частини - полковника ЗСУ, завдяки недбалості якого злочинній групі вдалося привласнити бюджетні кошти. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років. Іншим фігурантам справи "світить" від 8 до 15 років ув'язнення.