У Вінниці до суду передали справу організатора незаконного переправлення чоловіків за кордон

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу організатора незаконного переправлення чоловіків за кордон

У Вінницькій окружній прокуратурі передали до суду матеріали провадження та обвинувальний акт стосовно мешканця обласного центру, який підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, фігурант справи разом з «однодумцями» налагодив схему переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Для цього використовували підроблені довідки територіального центру комплектування та соціальної підтримки про непридатність до військової служби. Свою «роботу» підозрюваний за ч. 3 ст. 332 КК України виконував за грошову винагороду.

«Зокрема, підозрюваний надав підроблений документ 34-річному вінничанину, який у липні цього року, використавши для перетину кордону підроблену довідку про непридатність до військової служби, виїхав до Республіки Молдова», - зазначають у пресслужбі.

За вчинення зазначеного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

У матеріалах справи зазначені подільники фігуранта. Розслідування щодо них не завершено.