У Вінниці до суду передали справу «гастролера», який представлявся правоохоронцем та «звільняв з поліції»

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу «гастролера», який представлявся правоохоронцем та «звільняв з поліції»

На Вінниччині «гастролер» шляхом обману виманював у довірливих громадян гроші. На дрібніці не розмінювався, просив у довірливих вінничан значні суми. Справу передано до суду.

На Вінниччині «гастролер» виманював у громадян гроші. На дрібніці не розмінювався, просив у довірливих вінничан значні суми за нібито свободу для родичів. Справу передано до суду.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Вінницька місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно безробітного, 41-річного жителя Черкаської області, який вимагав значні суми коштів у вінницьких пенсіонерок за, нібито, уникнення їхніх родичів від кримінальної відповідальності.
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, протягом січня 2020 року, телефонував до осіб похилого віку, видаючи себе за працівника поліції, повідомляючи, що їхні родичі потрапили у дорожньо-транспортну пригоду та терміново потрібні гроші, щоб «позитивно вирішити питання» з правоохоронними органами й потерпілими, які постраждали внаслідок ДТП.
Таким чином шахрай видурив у 81-річної жительки Вінниці 51 тисячу гривень та вироби із золота на 4 тисячі гривень за "уникнення від кримінальної відповідальності" її невістки. Інша її ровесниця віддала за "свободу" зятя 110 тисяч гривень. Ще одна 55-річна вінничанка віддала зловмиснику майже 170 тисяч гривень.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).