У Вінниці до "Пироговки" переведуть нейрохірургічне і інсультне відділення лікарні ім.Ющенка

Новини Вінниці / У Вінниці до "Пироговки" переведуть нейрохірургічне і інсультне відділення лікарні ім.Ющенка

На виконання вимог Національної служби здоров'я України у Вінниці відбудеться реорганізація.  Нейрохірургічне і інсультне відділення Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Ющенко переведуть в Вінницьку обласну клінічну лікарню ім. Пирогова.

На виконання вимог Національної служби здоров'я України у Вінниці відбудеться реорганізація. Нейрохірургічне і інсультне відділення Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Ющенко переведуть у Вінницьку обласну клінічну лікарню ім. Пирогова.

Як повідомив головний лікар лікарні імені Пирогова Олександр Жупанов:

"У пакетах НСЗУ "неврологія" і "нейрохірургія" повинні бути в багатопрофільній лікарні, а не в спеціалізованій психіатричній".

На даний час йде підготовка «Пироговки» до прийому нових відділень, а саме реконструкція корпусу №7, де вони будуть розміщені.

"Відділення мають відповідати всім нормам і правилам, які сьогодні існують в державі", - говорить головний лікар.

За його словами, коли завершаться роботи і, відповідно, коли відбудеться переїзд, на даний час невідомо. Адже з понад 84 мільйонів гривень, які складають кошторис реконструкції, на сьогодні освоєно близько 20.

Замовником реконструкції є управління будівництва Вінницької обласної державної адміністрації. Але там інформацію про роботи погоджуться надати тільки у відповідь на письмовий інформаційний запит.

Ірина Заіковата

7 вересня, 2020