У Вінниці до довічного ув’язнення засудили організатора та виконавця замовного вбивства Віталіни Плахотнюк

Новини Вінниці / У Вінниці до довічного ув’язнення засудили організатора та виконавця замовного вбивства Віталіни Плахотнюк

У Вінницькому міськсуді 9 грудня оголосили вирок двом чоловікам, звинуваченим в організації та виконанні замовного вбивства – Юрію Плахотнюку та Ігорю Дюміну. Обох обвинувачених засуджено до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, NaПарижі свого часу писав, що вранці 21 серпня 2018 року у Вінниці знайшли мертвою молоду жінку з вогнепальним пораненням. Це трапилося на вулиці Привокзальній поблизу перехрестя з Ясною та залізницею.

Незабаром з’ясувалося, що до вбивства 32-річної Віталіни Плахотнюк причетний її колишній чоловік, який працював у сфері логістики. Саме він відшукав виконавця в іншій області та запросив його до Вінниці. Нібито причиною стало те, що чоловік не міг проводити з донькою стільки часу, скільки хоче, том у почав шукати способи позбавитися колишньої дружини.

Як йдеться у вироку суду, у жінку вистрілили чотири рази зі спини, з них два постріли були контрольними. Маленька донечка залишилася сиротою. Чоловіків визнано винними за ч.2 ст.115 КК України.

Слід зазначити, що у залі суду Дюмін змінював покази, а Плахотнюк, явно за порадою адвокату, спробував вибачитися.

Замовне вбивство виконавець, за домовленістю з Плахотнюком, намагався інсценувати під пограбування, забравши сумочку Віталіни Плахотнюк та викинувши її неподалік. Злочинець також викинув і пістолет з глушником.

З обвинувачених, за рішенням суду першої інстанції, мають стягнути на користь потерпілих 1 млн гривень моральної шкоди (порівну з кожного обвинуваченого) та понад 100 тисяч гривень на інші витрати (матеріальну шкоду, витрати на правову допомогу та кошти на користь держави).

Зазначимо, що вирок поки не набув законної сили. Ймовірно, адвокати обвинувачених оскаржувати вирок в апеляційному порядку.

Макс Мельник

12 грудня, 2021