У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»

Новини Вінниці / У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»

У Вінниці третій рік поспіль стартує проєкт «Окрилені рожевою стрічкою», який має на мет навчити жінок проводити самообстеження, правильно підібрати білизну, почути поради лікарів — онкологів та взяти участь в благодійному аукціоні.

У Вінниці третій рік поспіль відбувається проєкт «Окрилені рожевою стрічкою», який має на меті навчити жінок проводити самообстеження, правильно підібрати білизну, почути поради лікарів—онкологів та взяти участь в благодійному аукціоні.

Як зазначила "Суспільному" ініціаторка проєкту Катерина Андрушкова, наразі, в рамках проєкту відбувся і благодійний аукціон, на якому можна було придбати ляльки ручної роботи, які створила вінницька майстриня Леся Педоренко.

Сама авторка ляльок каже, що над колекцією працювала півроку й відшила 12 ляльок різних національностей, яких об'єднує рожева стрічка.

Як розповідає лікарка—онколог Оксана Машевська, у Вінниці 2,5 тисячі жінок хворих на рак молочної залози й щороку їхня кількість зростає, адже жінки нехтують профілактичними оглядами.

Гроші від продажу ляльок майстриня передасть на лікування вінничанки Людмили Тумак. Наразі, вона бореться з раком молочної залози. Уже зібрали 3800 гривень. Про це каже Л.Педоренко. Додає, аукціон триває. Придбати ляльки можна онлайн.

Новини Вінниці / У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»Новини Вінниці / У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»Новини Вінниці / У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»Новини Вінниці / У Вінниці до дня боротьби з раком молочної залози стартував проєкт «Окрилені рожевою стрічкою»
Ірина Заіковата

15 жовтня, 2020