У Вінниці до 5-річного ув’язнення засудили співробітника банку, який виправдовував російську агресію та поширював кремлівські наративи

Новини Вінниці / У Вінниці до 5-річного ув’язнення засудили співробітника банку, який виправдовував російську агресію та поширював кремлівські наративи

До 5 років позбавлення волі у Вінниці засуджено містянина, який від початку повномасштабного вторгнення не лише підтримував збройну агресію Росії, а ще й переконував своїх знайомих за кордоном у тому, що путінська орда вірно поступає. Однак, на лаві підсудних вінничанин абсолютно змінив погляди. Попри те, що людина за гратами «вилікувалась», це не пом’якшило вирок і умовний термін обвинуваченому не призначили.

У Вінниці 55-річного інженера ПАТ «Укрсиббанк» Андрія Балахонова визнали винним у виправдуванні збройної агресії рф. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку з ч. 1,3 ст. 436-2 КК.

Навесні минулого року обвинувачений у чаті соцмережі «Одноклассники» відправляв співрозмовнику повідомлення такого змісту:

«Интересно, как она определяла, что это русские…? В Европе не показывают что творят укронацисты на востоке Украины, с пленными россиянами, как гражданскими прикрываются во время боевых действий…».

«Дураки — дурачатся, упоротые — упираются, нацисты — изгаляются, нормальные — в ожидании главного сражения на Донбассе. На Россию вся надежда, чтобы не было «Минска-3»…».

«Спасибо, дружище! Но выйти сейчас за периметр действующей украинской границы, скорее всего нереально. Да, и с начала, нужно дождаться результатов генерального сражения за Донбасс. Надеюсь, Победа будет за нами! Россия вперёд!!! С нами правда и БОГ».

Чоловік визнав вину повністю. Під час особистої переписки від надіслав своїй одногрупниці, яка проживає в Німеччині, повідомлення про те, що в Україні творять «укронацисти». Іншим разом написав, що в Україні є «нацисти». Також листувався із однокласником, який проживає в Росії, висловивши сподівання на перемогу росії, виправдовуючи і підтримучи окупантів, закликаючи продовжувати воєнні дії.

Обвинувачений сказав, що спочатку підтримував виключно позицію росії, але в квітні  його позиція категорично змінилась. Тепер він начебто повністю підтримує Україну та намагається допомагати, як ЗСУ, так і вимушеним переселенцям. Заявив, що щиро кається і просив суд суворо його не карати. Про обвинуваченого відомо, що за національністю він вважає себе росіянином.

Суд вирішив, що під час розгляду справи не встановлено кількох обставин, які помʼякшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, а тому відсутні підстави для призначення умовного покарання. Чоловіка засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Макс Мельник

15 березня, 2023