У Вінниці для біженців, яких приймають у 34-й та 9-й школах, потрібні ковдри, матраци та теплі речі

Новини Вінниці / У Вінниці для біженців, яких приймають у 34-й та 9-й школах, потрібні ковдри, матраци та теплі речі

У Вінниці продовжують цілодобово приймати та розміщувати евакуйованих з міст України, де ведуться бойові дії. Щодня до міста прибуває дуже багато людей. Аби всім надати прихисток, у закладах освіти розгортають додаткові місця для тимчасового перебування біженців.

Вчора додатково ще сто місць облаштували в школі №34. Станом на вечір, 6 березня, у школах та гуртожитках ПТНЗ Вінниці прийняли 1916 біженців, з них 470 дітей. На ранок залишилося 757 людей, серед них 176 дітей. Людей харчують та пропонують теплі речі і ночівлю.

«Біженців ми приймаємо цілодобово. Одні - залишаються у Вінниці, а інші - лише зупиняються на ночівлю. Люди зморені та змучені. Останніми днями найбільше людей приїжджають з Харкова, Ірпеня, Києва, Дніпра та Луганської області. Ми нікому не відмовляємо», - пояснює директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Вчора розгорнули додаткові місця в школі №34, що на вулиці Миколи Ващука, 12. Є потреба у ковдрах, подушках, карематах та теплих речах. Крім того, додаткові місця для розміщення біженців уже облаштовують і в школі №9, що на улиці Брацлавській, 92.

«Дуже потрібні ковдри, подушки, матраци, теплі речі та продукти. Вінничани можуть приносити їх до цих навчальних закладів. Дякую нашим людям за підтримку», - додає О.Яценко.

Олеся Рудницька

7 березня, 2022