У Вінниці діє пункт прийому «використаних» новорічних дерев. Однак серед вінничан він не користується популярністю

Новини Вінниці / У Вінниці діє пункт прийому «використаних» новорічних дерев. Однак серед вінничан він не користується популярністю

Куди подіти ялинку після новорічно-різдвяних свят? Таке питання часто виникає у містян. У Вінниці комунальне підприємство «Вінницязеленбуд» пропонує альтернативу - викидати ялинки та сосни не на смітник, а приносити до них на переробку. «Використані» дерева підуть на опалення теплиць.

Куди подіти ялинку після новорічно-різдвяних свят? Таке питання часто виникає у містян. Вінницьке комунальне підприємство «Вінницязеленбуд» пропонує альтернативу  - викидати ялинки та сосни не на смітник, а приносити до них на переробку. «Використані» дерева підуть на опалення теплиць.

За словами заступника начальника міського комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Миколи Залецького, пункт прийому ялинок від населення, який знаходиться по вулиці  Максимовича, 24, діє не один рік, однак серед вінничан він не користується популярністю.

«Минулого року вінничани принесли зо два десятка ялинок та сосен після свят. Попереднього року - взагалі ніхто. Як буде цьогоріч, побачимо. Зазвичай починають "здавати" після 14 січня. Пункт прийому працює у будні із 8.00 до 17.00. Головну ялинку Вінниці також привезуть на Максимовича, ми її розберемо та пустимо на опалення наших теплиць», - зазначив Микола Залецький.

Нагадаємо, Вінницький зоопарк не братиме у вінничан новорічні ялинки для корму тваринам.